Belgische media

De Belgische media staat er iedere dag vol van. Maar hier in Nederland totaal niets, terwijl het hier om allemaal Nederlandse staatsburgers gaat?, begrijpt  u het?.

Ik wel, maar dat komt nog wel hier op dit weglog te staan.  

Hier kan de Nederlanse Jusitie, Politie en de Politiek nog heel veel van leren!!


Levenslang voor moord op de Nederlandse Corrie Polie 

Bekijk: Tv uitzending op: http://www.tvl.be/nl/nieuws/2010-02-05/koreaan-levenslang/
Het assisenhof in Tongeren heeft Hee Chan Schefer vanmiddag veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf  voor de moord op Corrie Polie. De Nederlander stak zijn toenmalige vriendin dood in Peer, op 30 december 2007.

De voorbedachtheid van de moord bleek volgens het hof uit een e-mail die zelfs zo schokkend was dat de voorzitter er maar een gedeelte uit voorleesde, de sms-berichten en de chatsessies op internet, waarin Schefer aankondigde dat hij haar zou doden.
Gisteren al besliste de jury dat Schefer met voorbedachtheid handelde.
Bron: http://www.tvl.be/nl/nieuws/2010-02-05/koreaan-levenslang/

vrijdag 5 februari 2010


Assisen (1): levenslang gevorderd Vrijdag 5 februari 2010

Openbaar aanklager Bart Van der Veken vroeg vanmorgen op de slotdag van het Tongerse assisenproces een levenslange opsluiting voor de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht, die schuldig is verklaard aan de moord op zijn Nederlandse vriendin Corrie Polie (41). Hij stak haar op 30 december 2007 dood in de woning van zijn zus in Peer voor de ogen van haar drie jonge kinderen. De openbare aanklager zag geen enkele verzachtende omstandigheid, die tot strafvermindering kan leiden.

“We moeten ervoor zorgen dat deze wandelende tijdbom geen slachtoffers meer maakt. De maatschappij moet beschermd worden voor deze gevaarlijke, narcistische psychopaat. Schefer is een zware crimineel, die heel wat kansen heeft gehad. Ik vraag de jury rekening te houden met de gewelddadigheid waarmee hij Corrie vermoordde. Hij was toerekeningsvatbaar. Hij kon dus nog zelf een beslissing nemen om deze feiten niet te plegen. Hij liet na de moord de drie kinderen achter, belde geen hulpdiensten en ging op café een pint drinken. Ondanks dat hij geld op een rekening heeft staan heeft hij nooit een euro aan de slachtoffers betaald. Zijn rijk gevuld strafverleden is evenmin een verzachtende omstandigheid.

Hij heeft in zijn leven alleen maar leed, miserie en trauma’s achtergelaten. Behandeling voor zijn
persoonlijkheidsstoornis is uitgesloten. De enige oplossing is een langdurige
verwijdering uit de maatschappij”, aldus de openbare aanklager.

De advocaat van Schefer vroeg de jury zijn cliënt nog een lichtpunt te geven voor de toekomst. “Ik vraag u hem geen verbitterde maximumstraf op te leggen. Levenslang betekent evenveel als mensen weggooien. Deze man heeft een stoornis en moet geholpen worden. Chan zal met het levenslang knagend gevoel zitten dat hij drie kinderen hun moeder heeft ontnomen. Ik vraag een straf met een eindig cijfer”, aldus de advocaat. “Ik wil gewoon een verstandig besluit. Ik zal alles accepteren wat u me geeft”, sprak Schefer ten slotte tot de jury, die zich rond 10.30 uur terugtrok om te beraadslagen over de strafmaat.

Bron: http://www.tongeren.info/default.aspx?p=2798

Hoe herken je een narcist? klik op deze link >> http://mjon.infoteur.nl/ 


Door Henk Polie: In Tongeren is het assisenproces tegen Hee Chan Schefer van start gegaan. De Nederlander van Koreaanse afkomst vermoordde op 30 december 2007 onze dochter. De feiten vonden plaats in Peer, in het huis van zijn zus. Schefer bracht onze dochter om het leven met tien messteken, en dat voor de ogen van de drie kinderen. een zoontje van 9 maanden een zoontje van 7 jaar en een dochtertje van 10 jaar oud op dat moment.

Bekijk de TV uitzending op: http://www.tvl.be/nl/nieuws/2010-01-29/assisen-hee-chan-schefer/

Het proces duurt tot 4/5 februari 2010: De uitspraak van de Rechter wordt dan ook tegelijk bekend gemaakt.


Levenslang voor moord op Corrie Polie

Hee Chan Schefer (37) is door het hof van assisen van Tongeren tot een levenslange celstraf veroordeeld voor de moord op Corrie Polie.
Op 30 december 2007 stak hij in Peer zijn toenmalige vriendin Corrie (41) dood voor de ogen van haar drie kinderen. Volgens Bert Partoens, advocaat van Chan Schefer, kon er absoluut geen sprake zijn van voorbedachtheid omdat zijn cliënt de moord pleegde omdat hij schrik had om zijn zoontje te verliezen.

Maar voor de jury was het duidelijk: zij oordeelden dat Schefer schuldig is aan moord.

Ook het hof vond dat er geen sprake was van verzachtende omstandigheden. “Met bijzonder grote gewelddadigheid pleegde hij de moord. Corrie werd afgeslacht en vernietigd”, aldus assisenvoorzitter Michel Jordens. “Bovendien heeft hij een beladen strafrechtelijk verleden, waaruit blijkt dat geweld een rode draad is in zijn leven sinds zijn adolescentie. De man is een gevaar voor de maatschappij.”

Voordat Schefer werd weggeleid, stelde Jordens nog voor dat de beschuldigde de 6.000 euro, dat hij gespaard had voor zijn jongste zoontje dat hij met Corrie had, aan de drie kinderen van zijn vermoordde vriendin te geven. “Als teken van spijt”, besloot de voorzitter.”

Lees ook: Schefer schuldig aan moord op vriendin
Bron: Het Belang van Limburg

05/02/2010

En lees het ook op:http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/1972808/2010/02/05/
Levenslang-voor-moord-op-Nederlandse.dhtml

  De de eerste grote Nederlandse media die het nu wel op het internet durfde te plaatsen,om dat het een ANP berichtgeving was.
Daar moet je goed opleten dat niet zijn volledige naam er staat maar afgekort met S inplaatst van Schefer een lap voor zijn smoelwerk terwijl iemand die voor levenslang veroodeeld is volledig op een kranten bericht staat met voor en achternaam. En tevens is hij al vanaf zijn 6e jaar een Nederlander maar er staat wel dat het een Koreaan is.


Donderdag 4 februari 2010 “Zo worden dieren tegenwoordig niet meer geslacht” 

Rik Geukens, de advocaat van de vermoorde Corrie Polie, was donderdag niet mals voor de 37-jarige  Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht. Op diens assisenproces in Tongeren zei hij dat Schefer zijn  41-jarige vriendin “als een beest” heeft afgeslacht. “Zo worden dieren tegenwoordig niet meer  geslacht”, aldus Geukens.  “Zijn criminele ingesteldheid is de rode draad in zijn leven”, ging de advocaat verder. “Chan is een  gevaar voor de maatschappij. Hij manipuleert iedereen, zodat het in zijn kraam past. Hij vermoordde Corrie op een laffe en laaghartige manier. Hij had deze moord herhaaldelijk aangekondigd.”

De Nederlandse pleiter Tom Eskes kwam nadien aan het woord voor Corries zus en de twee kinderen van  Corrie, die ze had met haar aan kanker overleden echtgenoot. Hij toonde de jury foto’s van Corrie  terwijl hij sprak over een horrorverhaal.

In zijn slotbetoog maakte openbaar aanklager Bart Van der Veken duidelijk dat Schefer Corrie met  voorbedachten rade vermoord heeft. “De bewijslast is overweldigend” besloot Van der Veken. “Ik vraag de  jury om een antwoord dat even kordaat is als de messteken, die Chan Corrie gaf. Chan heeft zonder genade op haar ingehakt. Hij verschalkte haar door haar langs achter te besluipen, terwijl ze in de  zetel zat met haar dochter. Deze man is een wandelende tijdbom.”

De verdediging komt donderdagnamiddag aan het woord. Nadien beraadt de jury zich over de schuldvraag.
Bron: http://www.hbvl.be/limburg/tongeren/zo-worden-dieren-tegenwoordig-niet-meer-geslacht.aspx.


 Familie en vrienden getuigen over Corrie Polie 

donderdag 04 februari 2010Auteur: (belga) Assisen — TONGEREN – Op het assisenproces tegen Hee Chan  Schefer kwamen familie en vrienden aan het woord. Vandaag volgen de pleidooien.

Tijdens het assisenproces van de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer, die op 30 december 2007 in Peer  zijn vriendin Corrie Polie voor de ogen van haar drie kinderen doodstak, kwamen gisteren de laatste  getuigen aan bod. De getuigen schetsten een beeld van het slachtoffer, dat bekend stond als een  zorgzame en lieve moeder, een uitbundige persoon met droge humor. Schefer luisterde onverstoord.

Een vriendin uit Rotterdam kreeg het zeer moeilijk. ‘Ik begreep niet dat Corrie een relatie met Chan begon. Ik kreeg telefoon van haar, toen ze door Chan bedreigd was, waarna ze naar het opvangtehuis in Groningen vluchtte. Ze leefde samen met een tiran, die een kort lontje had. Hij keek niet naar de
kinderen om. Na de bevalling van hun zoontje begon Chan haar weer te bevelen. Ze was doodsbang voor hem. Ze had een vluchtpakket klaar staan. Ze was bang dat hij haar iets zou aandoen’, zei ze.

Een buurvrouw van Polie kreeg een sms van Chan met het bericht ‘ik maak haar koud’, toen Polie naar Groningen gevlucht was.

‘De gelukkigste periode van haar leven had ze met haar man, die aan lymfeklierkanker overleed. Ik zag mijn zus veranderen. Corrie was een sterke vrouw, maar toen ik eens koffie ging drinken, stond ze te  trillen en te huilen. Dat was Corrie niet meer. Ze had toen net ruzie gehad met Chan’, zei de zus van  Corrie Polie.

De zus en haar man staan in voor de opvoeding van de twee kinderen uit haar eerste huwelijk. ‘Het gaat niet goed met de kinderen. Ze huilen zich in slaap. Het zoontje is nu negen en zit soms midden in de nacht te lezen met zijn kleren aan, denkend dat hij ieder moment moet vluchten. Het doet bijzonder veel
pijn. De kinderen hebben levenslang gekregen’, zei Corries zus snikkend.

De vader van Corrie Polie was de laatste getuige. ‘Het was een schat van een kind. Het is afschuwelijk wat er met haar gebeurd is. Toen ze stierf, stierven wij ook. Hoe moeten de kinderen verder? Ze zagen hun moeder in een plas bloed liggen’, zei de man.

Vandaag is de laatste procesdag.

Bron: http://www.standaard.be/.


 Koreaan schuldig aan moord op vriendin in Peer

Het assisenhof in Tongeren heeft de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht schuldig verklaard aan de moord op zijn 41-jarige Nederlandse vriendin Corrie Polie. Hij stak de vrouw op 30 december 2007 dood in de woning van zijn zus in Peer voor de ogen van haar drie kinderen. De jury had 3,5 uur nodig voor de beraadslaging.

Tijdens het assisenproces oordeelde het openbaar ministerie dat er ook sprake was van voorbedachtheid en daarom moest de jury zich over de schuldvragen doodslag en voorbedachtheid buigen. De jury antwoordde tweemaal positief en daardoor is Schefer schuldig aan moord.

Vleesmes
Schefer gaf Corrie met een groot vleesmes tien steek- en snijwonden, waarvan minstens twee dodelijk waren. Schefer stak zo hard dat het mes plooide.

De voorbedachtheid bleek volgens het hof uit de sms-berichten en de chatsessies op internet, waarin Schefer aankondigde dat hij haar zou doden.

Corrie had tegen Schefer gezegd dat ze terug naar Groningen zou gaan, waardoor Schefer vreesde dat hij zijn zoontje van een jaar niet meer zou zien. Daarop sloegen zijn stoppen door en maakte hij haar van kant. Morgen beslist het hof over de strafmaat. (belga/sps)

04/02/10 21u42

Lees ook: Zus partnerdoder Peer: “Mijn broer is dood voor mij”
Lees ook: Geweld was rode draad in leven van partnerdoder Peer
Lees ook: Koreaan die vriendin vermoordde is toerekeningsvatbaar
Lees ook: Assisen Limburg: “Ik zorgde dat Corrie weg is en kan haar niet terugkrijgen”

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1063443/2010/02/04/Koreaan-schuldig-aan-moord-op-vriendin-in-Peer.dhtml.


Zus partnerdoder Peer: “Mijn broer is dood voor mij”

Op het Tongerse assisenproces van de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht startte vandaag de laatste dag van het getuigenverhoor. Zijn zus was hard voor haar broer in het beschuldigdenbankje. “Mijn broer is dood voor mij. Ik wil geen contact met hem”, zei een geëmotioneerde zus. Een Lanakens gezin adopteerde in 1977 Schefer en zijn zus Namjoo uit Zuid-Korea.

De zus omschreef het adoptiegezin als een warm nest. Vanaf Schefer’s zestiende ging het echter mis. Hij pleegde een tasjesroof in Valkenburg. Het ging pas echt bergaf toen Hee Chan alleen ging wonen. Hij raakte verslaafd aan drugs, sloeg al zijn vriendinnen en uiteindelijk pleegde hij op 30 december 2007 in Peer de moord op zijn 41-jarige Nederlandse vriendin Corrie Polie. Corrie had al twee kinderen uit een eerder huwelijk en uit de relatie met Schefer werd in november 2006 een zoontje geboren.

“Opvoeden als mijn kind”
De zus staat nu in voor de opvoeding van het intussen drie jaar oud jongetje. “Ik heb het contact verbroken met Chan. Ik voed zijn zoontje op als mijn kind. Ik vind dat we het kind niet moeten dwingen om zijn vader in de gevangenis te bezoeken, als hij er zelf niet over kan beslissen. Er zal wel een moment komen dat hij zijn vader wil zien. Ik zal hem op een gepast moment op een verantwoorde manier vertellen wat er gebeurd is. Ik hang foto’s van Corrie op, zodat hij weet wie zijn moeder was. Ik sluit het kind nu uit het dagelijks leven van Chan. Ik weet niet meer wie Chan is”, aldus zijn zus.

Bert Partoens, advocaat van Chan, wilde namens zijn cliënt de zus bedanken voor wat zij doet voor zijn zoontje. Voorzitter Michel Jordens vroeg ten slotte aan de zus of ze nog iets kwijt wilde. “Ik wil niets meer tegen mijn broer zeggen”, sloot de zus haar getuigenis af.

Ook goedheid
Vervolgens kwam de moeder aan het woord. Moeder Maria is de enige met wie Chan nog veel contact heeft. “Hij heeft er spijt van. Wat hij gedaan heeft is niet goed te praten. Hij is niet altijd een slecht mens. Er zit ook goedheid in hem. Ik begrijp het niet”, zei de moeder. Zijn vader wil niks met hem te maken hebben, maar brengt zijn vrouw wel naar de gevangenis, wanneer ze Chan wil bezoeken.
Woensdagnamiddag komen de laatste getuigen aan het woord. (belga/adv)

Lees ook: Assisen Limburg: “Ik zorgde dat Corrie weg is en kan haar niet terugkrijgen”

Lees ook: Koreaan die vriendin vermoordde is toerekeningsvatbaar

Lees ook: Geweld was rode draad in leven van partnerdoder Peer

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1062706/2010/02/03/Zus-partnerdoder-Peer-Mijn-broer-is-dood-voor-mij.dhtml

03/02/10 14u01.


Update 19:22
Geweld was rode draad in leven van partnerdoder Peer

Op het assisenproces in Tongeren van de 37-jarige Maastrichtenaar Hee Chan Schefer heeft voorzitter Michel Jordens enkele ex-vriendinnen die te maken kregen met ernstig partnergeweld verhoord. Op 30 december 2007 stak Schefer in Peer zijn Nederlandse vriendin Corrie Polie dood.

Geweld bleek een rode draad in het leven van de geadopteerde Koreaan. Het koppel had samen een zoon van 1 jaar, Corrie had nog een zoon en dochter uit een vorig huwelijk.

Aan hoge snelheid tegen boom
Twee politieagenten uit het Nederlandse Drenthe deden uit de doeken hoe ze Schefer kalmeerden, toen Corrie uit zijn wagen was gevlucht in augustus 2007. Ze had haar toevlucht gezocht in een bowlingcenter, waar de agenten ter plaatse kwamen. Zij had angst voor Schefer omdat die als een gek reed. Hij was net uit het ziekenhuis ontslagen na het slikken van honderd kalmeerpillen. Toen de agenten hem konden bedaren, stoof Schefer weg. Hij knalde aan hoge snelheid tegen een boom.

Zwangere in de buik geschopt
Een politiecommissaris uit Verviers vertelde over een Waalse drugsverslaafde prostituee, met wie Schefer een relatie was begonnen. De vrouw verbrak de relatie, tot Schefer haar opnieuw in Luik tegenkwam. Hij sleurde haar in zijn wagen en reed naar haar flat, waar ze zware klappen kreeg. Hij gaf haar vuistslagen en schopte haar in de buik terwijl ze zwanger was. Ze dacht van Schefer zwanger te zijn. De terreur duurde enkele uren.

“Ik heb angst”
Een Maastrichtse deed het relaas van haar relatie met Schefer die gepaard ging met agressie. Door hem raakte ze verslaafd aan de heroïne. De vrouw wilde vandaag eerst niet komen getuigen. “Ik schaam me diep over wat er gebeurd is. Ik dacht dat deze man uit mijn leven verdwenen was. Ik heb angst en voel me niet gerust”, snikte ze.

Morgen is de laatste dag van het getuigenverhoor. De zus en de ouders van Schefer komen dan aan het woord. (belga/svm).


02/02/10 19u22
Lees ook: Koreaan die vriendin vermoordde is toerekeningsvatbaar

Lees ook: Assisen Limburg: “Ik zorgde dat Corrie weg is en kan haar niet terugkrijgen

Lees ook: Koreaan staat vanaf vrijdag terecht voor moord op vriendin Corrie Polie

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1062396/2010/02/02/Geweld-was-rode-draad-in-leven-van-partnerdoder-Peer.dhtml.


2 februari 2010

Koreaan die vriendin vermoordde is toerekeningsvatbaar

Op de derde dag van het assisenproces van de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht, die terechtstaat voor het doodsteken van zijn 41-jarige Nederlandse vriendin Corrie Polie in Peer, kwamen deze voormiddag de wetsdokter en de gerechtspsychiaters aan het woord.

Volgens de wetsdokter Werner Jacobs bleken vooral twee steekwonden van de in totaal elf steek- en snijwonden fataal voor Corrie. Door twee messteken in de borstkas, waarvan een de linkerlong had geraakt en eentje een groot bloedvat, bloedde ze inwendig dood. Haar doodsstrijd duurde een tot drie minuten. Corrie moet nog even beseft hebben dat ze stervende was, aldus Jacobs.

Toerekeningsvatbaar
Psycholoog Renaat Mattheus en gerechtspsychiater Rudi Verelst besloten dat Schefer toerekeningsvatbaar is en een gevaar oplevert voor de maatschappij. “Met een IQ van 79 is hij zwakbegaafd. De man heeft antisociale, narcistische en psychopate persoonlijkheidskenmerken. Hij heeft zichzelf onvoldoende in de hand en raakt heel snel gefrustreerd. Zijn zeer groot zelfbeeld, waardoor hij zich verheven voelt boven de anderen en waarbij hij de ander minacht, kaderen in zijn narcistische persoonlijkheid”, vertelde Mattheus.

Black-out
Schefer verklaarde dat hij een black-out had, toen hij Corrie doodstak. “Een black-out kunnen we niet objectief vaststellen en daar moeten we dus vraagtekens bij stellen”, antwoordde Rudi Verelst. Openbare aanklager Bart Van Der Veken omschreef Schefer als een mooiprater, bij wie spijtgevoelens ontbreken. “Met hem zou men kunnen samenleven, als de partner zich slaafs opstelt en zich neerlegt bij zijn gecommandeer”, aldus Van Der Veken.

Moraliteitsonderzoek
Uit het moraliteitsonderzoek van de Hasseltse federale gerechtelijke politie bleek dat Schefer al op zestienjarige leeftijd een handtasroof pleegde in Maastricht. Op zijn achttiende ging hij met een vier jaar oudere vrouw samenwonen. Hij sloeg haar en door hem raakte de vrouw aan de heroïne. Hij vuurde ook met een jachtgeweer naar haar woning.

Wurgen
Zijn tweede vriendin, een verslaafde prostituee, probeerde hij te wurgen met het snoer van een strijkijzer. Hij sloeg zijn derde vriendin knock-out met een vuistslag tegen haar rechterslaap. Hij vloog ook in de cel voor een overval op een taxichauffeur. Zelfs in de gevangenis van Hasselt boterde het niet met zijn celgenoten. Deze namiddag gaat het getuigenverhoor verder. (belga/vbd)

02/02/10 14u01

Bron: http://www.demorgen.be/dm/nl/989/Binnenland/article/detail/1062194/2010/02/02/Koreaan-die-vriendin-vermoordde-is-toerekeningsvatbaar.dhtml.


Assisen (1): ‘Ik had een black-out’

Maandag 1 februari 2010

Voor het Limburgse assisenhof startte vanmorgen de tweede procesdag van de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht, die terechtstaat voor de moord op zijn vriendin, de 41-jarige Nederlandse Corrie Polie. Hij stak haar op 30 december 2007 dood in de huurwoning van zijn zus in Peer voor de ogen van hun drie jonge kinderen. Maandag kwamen de agenten aan het woord die Schefer arresteerden aan de 24-urenshop in Peer, waar hij hevig bloedend een blik bier kocht.
Tijdens de overbrenging naar het ziekenhuis bleek de toestand van Schefer zo te verslechteren dat hij van een urgentiearts de eerste zorgen toegediend kreeg. In het ziekenhuis onderging hij een spoedoperatie, waarna hij herstelde.
Toen Schefer bij het verhoor door de Hasseltse federale gerechtelijke politie op zijn ziekenhuisbed te horen kreeg dat zijn vriendin overleden was, reageerde hij kalm en gelaten. “Hij toonde spijt en zei dat het niet zijn bedoeling was geweest”, vertelde een politieman vandaag. De speurder herhaalde dat Schefer ook bij andere verhoren telkens rustig bleef.
Het hof en de jury keken naar videobeelden van de aftapping kort na het drama. Schefer gaf geen kick bij het zien van de gruwelijke beelden van de doodgestoken Corrie. In het huis, in de woonkamer en de keuken lagen bloedsporen.
Schefer zei dat hij een black-out had toen hij Corrie doodstak. Dat gebeurde in de keuken, waar Corrie met de handen in het haar aan tafel zat en hem net verteld had dat ze hun relatie niet meer zag zitten, hoewel het koppel plannen had om samen te gaan wonen. Ze wilde terug naar het opvangtehuis in Groningen, waar ze al eerder haar toevlucht had gezocht na relatieproblemen met Schefer.
Schefer zag zijn droom aan diggelen geslagen en vreesde zijn zoontje niet meer te zullen zien. Hij kan zich naar eigen zeggen niets van het drama herinneren. Pas toen hij aan de spoelbak het bloed van zijn handen waste, kwam hij naar eigen zeggen weer bij positieven. Hij zag Corrie buiten liggen, maar verwittigde de hulpdiensten niet.    Schefer kleedde zich aan en ging op café een pint drinken. Hij belde zijn stiefouders om te vertellen dat hij Corrie had vermoord. Zijn zoontje liep op zijn sokken voor hulp naar een buurvrouw. “Help, help, er komt veel bloed uit mijn mama”, krijste het zevenjarige jongetje. Het tienjarige dochtertje zat op dat moment wenend en gillend bij haar mama. Ook het jongste kind, van een jaar, was thuis.
Deze namiddag gaat het getuigenverhoor verder met de onderzoeksrechter en de buren, die de kinderen opvingen.

Bron: http://www.tongeren.info/default.aspx?p=2774.


Assisenproces tegen moordenaar Corrie Polie van start

29 januari 2010

Vandaag is in Tongeren het assisenproces tegen Hee Chan Schefer (37) van start gegaan. Hij wordt beschuldigd van de moord op zijn vriendin Corrie Polie (41). Hij zou haar op 30 december 2007 met zeven messteken om het leven hebben gebracht in Peer, en dat voor de ogen voor haar drie kinderen.

“Die schoft verdient maar één straf: levenslang”, vertelt Henk Polie, de vader van Corrie. “Die moord is gebeurd met voorbedachten rade. Dat is toch duidelijk.”

Nadat hij zijn vriendin zeven keer met een groot vleesmes had gestoken, probeerde Chan zelfmoord te plegen. Dat lukte niet en even later werd hij in het centrum van Peer ingerekend door de politie.

Bron: http://www.vandaag.be/binnenland/25946_assisenproces-tegen-moordenaar-corrie-polie-van-start.html


Koreaan staat vanaf vrijdag terecht voor moord op vriendin Corrie Polie

Voor het Tongerse assisenhof start vrijdag het proces van de 37-jarige Koreaan Hee Chan Schefer uit Maastricht voor de moord op zijn 41-jarige Nederlandse vriendin Corrie Polie. Hij stak haar voor de ogen van haar drie minderjarige kinderen op 30 december 2007 dood in de woning van zijn zus in Peer. Corrie bezweek in de tuin. De kinderen van zeven en tien jaar zochten hun toevlucht bij buren.

Bezitterig en gewelddadig
Corrie had al twee kinderen van haar overleden echtgenoot toen ze in 2006 via het internet een relatie aanknoopte met Schefer. In november 2006 kreeg het prille koppel een zoontje. De relatie verslechterde snel, omdat Schefer zich bezitterig en gewelddadig opstelde tegenover Polie. Hij hield haar weg uit haar vriendenkring, was zeer brutaal en agressief en Corrie was erg bang voor haar vriend.

Toevluchtsoord
Ze overwoog hem te verlaten, maar durfde niet. In augustus 2007 bedreigde Schefer haar met een mes, waarna ze onderdak zocht in een toevluchtsoord in Groningen. Ze liep daar echter weg en trok terug naar Peer, waar Schefer verbleef.

Eind december 2007 liet Corrie hem weten dat ze naar Groningen zou terugkeren. Schefer had het er moeilijk mee. Hij wilde weten wat er met zijn zoon zou gebeuren.

Vleesmes
De discussie laaide hoog op en bij Schefer sloegen de stoppen door. Hij stak de vrouw neer met een vleesmes. Corrie had tien steek- en snijwonden, die haar fataal werden. Schefer liep weg en dronk op café een pint. De politie arresteerde hem ruim een uur later aan een automatenshop met een blik bier in de hand.

De rode draad doorheen de relaties van Schefer is zeer ernstig partnergeweld. In België is hij gekend voor diefstallen en bedreigingen. Qua karakter is hij dominant, egoïstisch en een manipulator.

Verslaafd
Schefer was in zijn geboorteland te vondeling gelegd en werd door een Nederlands gezin geadopteerd. Vanaf jonge leeftijd was hij verslaafd aan alcohol en drugs. Hij dealde en tijdens zijn relatie met Polie runde hij een escortbedrijf.

In Nederland liep hij veroordelingen op voor drugs, diefstallen, overvallen, vrijheidsberoving en bedreigingen. Hij ondernam meermaals zelfmoordpogingen, onder meer in 2008 in de gevangenis van Hasselt. (belga/vbd)

27/01/10 16u23

Bron: http://www.hln.be/hln/nl/957/Belgie/article/detail/1059837/2010/01/27/Koreaan-staat-vanaf-vrijdag-terecht-voor-moord-op-vriendin-Corrie-Polie.dhtml


Publicatie datum 30 januari 2010

Bron: http://www.ad.nl(Drechtsteden)

Bekijk ook het artikel in Tongeren online op: http://www.tongeren.info/default.aspx?p=2745


 Publicatie datum 27 januari 2010
Voor een betere weergave klik op dez Link >> http://www.polie.nl/tuinjaarkalender/images/Ad-A4-1-NW.jpg

Bron: www.ad.nl (Drechtsteden)


Advertenties
  1. Nog geen reacties.
  1. No trackbacks yet.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: